14 Ekim 2011 Cuma

Aston Martin İngitere’nin En “Cool” Markası Seçildi.

Aston Martin İngitere’nin En “Cool” Markası Seçildi.


Aston Martin 6 yılda 5. kez İngiltere’nin en “cool” markası seçildi. Tasarım odaklı uluslararası markalar ile birlikte birçok önemli otomobil markasının da katıldığı yarışmada Aston Martin bir kez daha ilk sırada yer aldı.

En stil sahibi, yenilikçi, özgün ve en çok sahip olunmak istenen markaları belirlemek için 2001 yılında kurulan CoolBrands, İngiltere’de her iki yılda bir uzmanların ve tüketicilerin değerlendirmeleriyle en “cool” markaları seçmektedir.
Aston Martin, küçük ölçekli bir otomobil üreticisi iken, son on yıl içinde dünyanın en iyi bilinen lüks spor otomobil üreticilerinden biri olmayı başardı. İngiltere’nin en “cool” markası ödülüne layık görülen Aston Martin, nefes kesen süper otomobil One-77’dan, şık ve asi V12 Zagato’ya, lüks şehir otomobili Cygnet’ten, güçlü Vantage serisine, zarif DB9, güçlü DBS ve ilk dört kapılı otomobili Rapide’den, yeni göz alıcı Virage’a kadar tüm modelleriyle Aston Martin’i farklı kılan güç, güzellik ve ruh değerlerini yansıtıyor. 


Tasarım ve mühendislik uzmanlığını kültürel mirasıyla birleştiren Aston Martin diğer tüm rakiplerinden ayrılıyor. Kültürel mirasını en önemli değeri olarak benimseyen Aston Martin, önümüzdeki yıllarda da yenilikçi değişimini, markayı güçlü, saygın ve özgür kılan temel değerlerini kaybetmeden sürdürmeyi vadediyor.

10 Ekim 2011 Pazartesi

Hava yastığı çocuklar için tehdit


Hava yastığı çocuklar için tehdit


Önden ve öne yakın çarpmalar için tasarlanan güvenlik donanımıolan hava yastığı, araçların ön koltuğunda oturan çocuklar için tehdit oluşturuyor.
Uzmanlar, saatte 20 kilometrenin üzerindeki hızlarda meydana gelen çarpmalarda açılan hava yastığının görevini yerine getirebilmesi için, içinde tutulduğu hazneden saatte yaklaşık 320 kilometreye kadar eşit bir hızla çıkması gerektiğini belirtiyor. Bunun da özellikle çocuklar olmak üzere, çok yakın oturan kişilere zarar verebilecek çok büyük bir güç anlamına geldiği bildirildi. Bursa Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, hava yastığının kafa ve göğüs yaralanmalarını azaltmak üzere ve çarpmanın şiddeti orta ya da ciddi düzeyde ise açılacak şekilde tasarlandığı belirtildi. ABD, Ulusal Otoyol Trafik Güvenliği Dairesi tarafından yapılan bir gerçek çarpışma deneyinde emniyet kemeri ve hava yastığının birlikte kullanımının ciddi kafa çarpmalarının yüzde 75'ini, ciddi göğüs yaralanmalarının yüzde 66'sını önlemede etkili olduğunun tespit edildiği vurgulandı.

HAVA YASTIĞI OLSA BİLE EMİNYET KEREMİ YOKSA RİSK ARTIYOR
Hava yastığının aracın ön koltuğunda seyahat eden küçük çocuklar için bir tehdit oluşturduğunun dile getirildiği açıklamada, araçta yolcular için hava yastığı olsun olmasın çocukların arka koltukta oturmalarının yüzde 29 daha güvenli olduğu kaydedildi. Ön koltukta oturan çocukların eğer emniyet kemeri uygun olmayan bir şekilde bağlanmışsa, emniyet kemeri yoksa, doğru pozisyonda oturmuyorlarsa ya da emniyet kemerinin doğru bağlanması için boyları çok küçükse ölümcül bir risk altında oldukları belirtildi. Açıklamada şu tavsiyelerde bulunuldu: "Bir çarpma anında kolayca öne fırlayabilirler ve şişen hava yastığı başlarına ya da boyunlarına şiddetle çarpabilir. Sürücü ve tüm yetişkin yolcular, özellikle boyu 165 santimetreden düşük olanlar, emniyet kemerlerini doğru bir biçimde bağlamalıdırlar ve ön koltuk yeterince geriye çekilmiş olarak seyahat etmelidirler. Araçta hava yastığı olsa bile, bir kişi emniyet kemeri yoksa çok ciddi bir şekilde yaralanabilir ya da ölebilir. Bir çarpma anında emniyet kemeri takıyor olmak kişinin içeride bulunan şeylere çarpmasını engelleyebilir. Hava yastığı yalnızca 'tamamlayıcı bir önlem'dir. Bir başka deyişle hava yastığı, aracın ön kısmının bir yere çarpması halinde açılmak üzere tasarlanmıştır. Aracın yuvarlanması, yandan, arkadan çarpma halinde ya da düşük hızlardaki çarpışmaları için tasarlanmamışlardır."

HAVA YASTIĞI İÇİN GÜVENLİK İPUÇLARI
Hava yastığının amacına ulaşması için sürücünün direksiyondan en az 25 santimetre mesafede olması gerektiğinin ifade edildiği açıklamada, "Ön koltukta oturan sürücü uygun pozisyonda ve koltuk mümkün olduğunca geriye çekilmiş olarak oturmalıdır. Emniyet kemeri her zaman ve doğru biçimde takılmış olmalıdır. Hava yastığı ön koltukta oturan çocuklar için ölümcül bir risk taşır. Ancak ön koltukta hava yastığının olmaması burayı 12 yaşın altındaki çocuklar için güvenli bir yer haline getirmez. Önde hava yastığı olmasa bile 12 yaşın altındaki çocuklar arka koltukta daha güvendedirler. Eğer direksiyonunuz ayarlanabiliyorsa başınıza doğru değil göğsünüze doğru konumlandırınız." denildi.

sabah

PEUGEOT YÜZDE 100 ELEKTRİKLİ OTOMOBİL



100 KM YOLU 3 TLYE GİDİYOR 
Elektrikli şehirli kullanışlı sessiz güvenli elektronik veri iletimi bağlantılı konforlu çok sayıda Peugeot Connect hizmeti ile yaşaması kolay… Peugeot iOn şehri farklı ve sürdürülebilir bir şekilde yaşamayı sağlıyor.
Peugeot markası, onu sadece bir kaç öncü tüketici için değil yeni bir ulaşım biçimine doğru birlikte ilk adımı atma konusunda ikna olmuş ve karar vermiş bireysel, profesyonel ve kamu kuruluşlarından oluşan bir müşteri kitlesi için satışa sunuyor.

% 100 Elektrikli, şehirli, kullanışlı, sessiz, güvenli, elektronik veri iletimi bağlantılı, konforlu, çok sayıda Peugeot Connect hizmeti ile yaşaması kolay… Peugeot iOn şehri farklı ve sürdürülebilir bir şekilde yaşamayı sağlıyor.

Hükümetlerin, yerel yönetimlerin ve vatandaşların enerji koruma teknolojilerinin gelişimiyle bağlantılı çevre konusundaki hassasiyetleri, günümüzde elektrikli aracın şehirlerin içine ve çevresine her geçen gün daha fazla oranda entegre olması için yeni bir fırsat sunuyor.
Elektrikli 106 satış rakamlarıyla elektrikli araçta dünya lideri olan Peugeot, yeni neslin % 100 elektrikli ilk aracı olan iOn'u satışa sunarak karbon salımlarının azaltılması stratejisinde yeni bir aşamadan geçiyor.

ŞEHİR İÇİ SÜRÜŞTE YENİ BİR DENEYİM:
SIFIR SALIM, SESSİZLİK, PRATİKLİK, CANLILIK…
Şehir içi ve çevresi için ideal olarak tasarlanmış olan iOn, öncelikle kamu kuruluşları ve şirketler için olduğu kadar bireysel müşterilere hitap ediyor.
Bu şehirli model, dikkat çekici bir "iç mekân genişliği/dış boyut" oranı, eşsiz kullanım rahatlığı ve çok sayıda donanımıyla yüksek güvenlik özelliklerini bir araya getiriyor. Bütün bunlara, benzersiz sessizlik, kirletici madde ve CO2 salımının olmaması ve sürüş kolaylığı gibi elektrik teknolojisinin doğasında bulunan avantajlar ekleniyor.
iOn'u kullanmak, sessiz, titreşimsiz çalışan güç ve aktarma ünitesi ve vites değiştirme gereksinimi olmadan kolay bir sürüş biçiminin sağladığı huzur ve güven ağırlıklı sürüş duyumlarının hissedilmesi anlamına geliyor. Ayrıca, maksimum torkun anında devreye girmesi, trafiğe kolay ayak uydurmak adına etkili ve doğrusal hızlanmalara izin veriyor.

MENZİLİ
Lityum-iyon bataryanın etkin bir şekilde yönetimi ve hem yavaşlamada hem de frenleme sırasında enerji kazanımının optimizasyonu sayesinde, menzil standart Avrupa yol şartlarında 150 kilometreye erişiyor. Otomobil sahiplerinin yaptığı günlük yolculukların % 90'ı 60 km'nin altında olduğuna göre, gerçek kullanımda araç yeterli menzili rahatlıkla sağlıyor.
Bataryanın tam olarak şarj edilmesi ev tipi klasik bir prizde altı saatte gerçekleştiriliyor. Özel bir terminal ile hızlı şarj ise bataryanın sadece onbeş dakikada % 50'sinin ya da otuz dakikada % 80'inin şarj edilmesini sağlıyor. Şehir ve şehir çevresi kullanımda bir otomobilin zamanın % 90'ında park halinde hareketsiz kaldığı bilindiğine göre, iOn'un şarj süresi otomobil sahiplerinin alışkanlıklarıyla tamamen uyum gösteriyor.

RAKİPSİZ BİR KULLANIM MALİYETİ
100 km.'de 1,50 ile 2 € arasındaki kullanım maliyeti ile kullanılan şarj şekli ne olursa olsun, iOn'un enerji faturası rakipsiz olacaktır. Gece veya "enerji talebinin en az yoğun olduğu saatlerde" gerçekleştirilen şarjlar faturayı azaltıyor ve elektrik üreticilerinin kurulu kapasite kullanımını optimize ediyor.

DÜNYANIN İLK DİZEL HİBRİD CROSSOVER MODELİ


DÜNYANIN İLK DİZEL HİBRİD CROSSOVER MODELİ 


PEUGEOT 3008 OLDU 

İçten yanmalı bir motor olan 120 kW (163 bg) gücündeki 2.0 l HDi FAP’ın maksimum 27 kW (37 bg) kapasiteli elektrikli bir motorla eşleştirilmesini ifade eden HYbrid4 sayesinde 3008 Crossover modelinde 4 tekerlekten çekiş / 2011090308
Dünyanın ilk dizel « Full Hibrid » aracı olan 3008 HYbrid4’ün lansmanını yapan Peugeot, sürüş özgürlüğü ve heyecanı konusunda benzersiz bir ürün sunuyor. İçten yanmalı bir motor olan 120 kW (163 bg) gücündeki 2.0 l HDi FAP’ın, maksimum 27 kW (37 bg) kapasiteli elektrikli bir motorla eşleştirilmesini ifade eden HYbrid4 sayesinde 3008 Crossover modelinde 4 tekerlekten çekiş, 200 bg’lik güç, ZEV (Sıfır salımlı araç) modu ve 100 km.de 3,8 l yakıt tüketimi ile 99 g/km’den başlayan CO2 salımı elde ediliyor. Peugeot’nun dizel hibrid seçimi, hibrid adı verilen bir otomobil için çevreye saygı konusunda güçlü beklentiler ile yepyeni sürüş heyecanlarının bir araya gelmesinin mümkün olduğunu kanıtlıyor. Peugeot 3008 HYbrid4, 2011 ilkbaharında Batı Avrupa’da satışa sunulacak.

ÇEVRE SORUMLULUĞU
HYbrid4 adı, bir içten yanmalı motor olan 120 kW (163 bg) gücündeki 2.0 l HDi FAP’ın, maksimum 27 kW (37 bg) kapasiteli elektrikli bir motorla eşleştirilmesini ifade ediyor. Dizel motorlar benzinli motorlardan daha az yakıt tükettiklerinden, Peugeot 3008’de hibrid çalışması için mantıksal olarak bu enerji tipi benimsendi.
3008 Crossover’da dizel ve elektriğin yararlı birleşimi aşağıdakilerin sunulmasını sağlıyor:
- 4 tekerlekten çekiş;
- 200 bg.lik güç;
- ZEV (Sıfır salımlı araç) modu ;
- 100 km.de 3,8 l yakıt tüketimi, 99 g/km’dan başlayan CO2 salımı
Bu boyuttaki ve böylesine performans sunan bir otomobil için, üst düzey donanım özellikleri ve % 35 gibi önemli bir oranda azaltılan çok düşük yakıt tüketimi müşteri açısından önemli avantajlar yaratıyor.

Peugeot 3008 2010 Model Farklı Versitonlar

Peugeot 3008, halen pazarda mevcut olan çok sayıda modelin kesişme noktasında yer alıyor: SUV, MPV veya hatchback dünyalarından izler taşıyor. Bu farklı modellerin karışımından doğan araç her bir modelin en güçlü yönlerini aldı ve bunlara Dynamic Rolling Control, güçlendirilmiş çekiş sistemi gibi çok sayıda yeni teknolojiler ekledi. ”Yüksek” bir araçta sürüş keyfi, çekiş gücü performansı ve çevreye saygı gibi genelde birbirlerine karşıt olarak değerlendirilen özellikler Peugeot 3008’de başarılı bir şekilde bir araya getirildi.

Geleneksel olmayan tarzı ve tasarım tercihleriyle yeni pazarlar kazanmaya yönelik tasarlanan Peugeot 3008 modern, pratik ve sürüş keyfi yüksek bir araç arayışında olan müşteri kesimlerine orijinal çözümlerle birlikte en üst seviyede çok amaçlı kullanım olanağı sunuyor. Güvenli, çok yönlü kullanıma uygun ve prestijli safkan bir crossover olan 3008, otomobil dünyasında yepyeni alanlar keşfediyor.

Peugeot 3008’in crossover segmentinde, sürüş keyfi ve aktif güvenlik yönlerinden yeni bir referans oluşturması hedefleniyor.

Mimarisi ve tasarımıyla tam bir crossover

3008’in mimarisi, eğimli ön ve yan camları, tek hacimli tasarımı, aşağı doğru da açılabilen SUV tipi bagaj kapağı, yüksek sürüş konumu gibi SUV dünyasından alınan farklı unsurları bir araya getirmeyi başardı. Aracın özgün tasarımı, bu farklı özelliklerin başarıyla birleştirilmesinden doğdu. Dengeli boyutları, dinamik ve güçlü çizgileri, aracın yenilikçiliği ile ilgili ipuçları veriyor.

Önde, Peugeot özellikleri aracın geniş boyutlarına uyarlanmak üzere yeniden yorumlanırken, arka bölümde özenle tasarlanan geniş yan panoları aracın görsel olarak yola oturmasını sağlıyor. Belli bir donanım düzeyinden itibaren, tamponlar hizasındaki özel kaplamalar olmak üzere araçta “off-road” çağrışımlı unsurlar da kullanıldı.

Peugeot 3008, yolcuların her biri için konfor, modülarite ve teknoloji sunan bir crossover

Aracın uçak kokpitlerini çağrıştıran geniş iç mekanında, prestijli ve ergonomik koltuklar dikkat çekiyor. Yolcular da geniş, son derece özenli ve konforlu bir iç mekanda yolculuk yapma keyfini yaşıyorlar. 1,60 m2’lik panoramik cam tavan, iç mekana daha fazla aydınlık ve görüş alanı kazandırıyor.

Araç Multiflex kabini, üç pozisyonlu hareketli bagaj döşemesi ve katlanabilen arka koltuk sırtlıkları sayesinde isteğe göre şekil değiştirebiliyor. Koltuk sırtlıkları yatırıldıkları ve ön yolcu koltuk sırtlığının tablet şekline dönüştürüldüğü zaman, 3008 bagajından kokpit paneline kadar tamamen düz bir zemin sunabiliyor. Böylece aracın yükleme hacmi bagajda sadece bagaj koruyucusu altında 512 litre iken, ön koltuk arkasına kadar 1.604 litreye kadar çıkartılabiliyor.

Araçtaki herkesin huzur ve güvenliğini daha da artırmak üzere, pazarda bir ilk oluşturan çok sayıda teknoloji sürücünün kullanımına standart veya opsiyonel olarak sunuluyor. Bu özellikler arasında hıza göre iki araç arasındaki güvenlik mesafesine uyulması konusunda uyarıda bulunan Mesafe Alarmı, uçaklarda kullanılan ve 3008’e uyarlanan head up ekranı, elektrikli otomatik park freni, rampada kalkış yardım sistemi sayılabilir.

Peugeot 3008, eşsiz sürüş keyfi ve akılcı güçlendirilmiş çekiş sistemiyle gerçek bir crossover

Markanın bilgi birikimi ve deneyimi ile kullanılan teknolojiler sayesinde 3008, üstün sürüş özellikleri sunuyor. “Yüksek” ve “geniş” bir araç için bu sonuç gerçek bir meydan okuma. 3008, crossover sınıfında sürüş keyfi ve aktif güvenlik yönlerinden yeni bir referans oluşturmayı hedefliyor. Mükemmel kasa sertliği ile güçlendirilmiş süspansiyonu, Mac-Pherson tipi bir ön takım ile esnek bir arka süspansiyon grubundan oluşuyor.

1,6 THP ve yeni 2,0 HDi FAP olmak üzere yüksek performanslı iki motor tipi ile sunulan arka dingil üzerindeki Dynamic Rolling Control sistemi, yalpa kontrolü konusunda limitleri daha da ileri taşırken, en üst seviyede bir süspansiyon konforu sağlıyor.

Sunulan bir diğer yenilik de, özel bir anti-patinaj fonksiyonu ile Mud & Snow lastiklerden oluşan güçlendirilmiş çekiş sistemi; bu sistem 3008’in iki ön tekerleğinin çekiş gücünün maksimize edilmesini sağlayarak, araca gerçek “off-road” özellikleri kazandırıyor. Sistemde sürücünün, Standard, Kar, arazi (Çamur/ Toprak/ Islak zemin), Kum ve ESP off olmak üzere 5 farklı moda göre ayar yapabilmesini sağlayan bir ayar düğmesi bulunuyor.

Peugeot 3008, çevreye saygılı bir crossover

3008 projesinin başlangıcından itibaren, en yüksek çevre performansı arayışı önemli bir hedef olarak dikkate alındı. Bu amaçla aerodinamik yapı üzerinde özel çalışma yapıldı (Cx sadece 0,296), ağırlığı kontrol altında tutmak için yenilikçi çözümler uygulandı ve düşük yuvarlanma dirençli Michelin lastikleri (308 deneyiminden kaynaklanan) versiyonların çoğunda kullanıldı.

3008’in çevre performansının kalbinde pazardaki en ileri teknolojilerden yararlanarak geliştirilen, gerek benzinli (BMW Group ile ortaklaşa geliştirilen 1,6 VTi ve THP) gerekse dizel (1,6 l ve partikül filtreli 2,0 HDi) altı motor grubu yer alıyor. En çevreci versiyon sadece 4,9 l / 100 km’lik düşük bir yakıt tüketimi ile 130 g/km CO2 salınımı sağlıyor.

3008 ürün gamı aşağıdaki versiyonlardan oluşacak :

Dizel HDi FAP motorlar:

- 1,6 HDi FAP 80 kW (110 bg), 240 Nm, 6 ileri mekanik vites kutusu – CO2 : 137 g/km

- 1,6 HDi FAP 80 kW (110 bg), 240 Nm, 6 ileri sekansiyel mekanik vites kutusu – CO2 : 130 g/km (1)

- 2,0 HDi FAP 110 kW (150 bg), 340 Nm, 6 ileri mekanik vites kutusu – Euro 5, CO2 : 146 g/km (1)

- 2,0 HDi FAP 120 kW (163 bg), 340 Nm, 6 ileri otomatik vites kutusu – Euro 5, CO2 : 176 g/km (2)

Benzinli motorlar :

- 1,6 VTi 88 kW (120 bg), 160 Nm, 5 ileri mekanik vites utusu– Euro 5, CO2 : 165 g/km

- 1,6 THP 110 kW (150 bg ), 240 Nm, 6 ileri mekanik vites kutusu – CO2 : 176 g/km, ardından 1,6 THP 115 kW (156 bg ), 240 Nm, 6 ileri mekanik vites kutusu – Euro 5, CO2 : 170 g/km (2)

(1) 2009 yazından itibaren mevcut olacak
(2) 2009 sonbaharından itibaren mevcut olacak, rakamlar onaylı değildir.

Ayrıca, 3008, 2011 yılından itibaren, 2008 Paris Otomobil Fuarı’nda konsept model Prologue HYbrid4 üzerinde tanıtılan HYbrid4 teknolojisinden yararlanan PSA Grubu’nun ilk modeli olacak. Yakıt tüketimini ve CO2 salınımını azaltma yönünden gerçek bir dönüm noktası olan bu teknoloji, HDi FAP dizel motor tarafından sağlanan önden çekiş ve elektrikli bir motorun sağladığı arkadan itiş özelliği sayesinde, araca dört tekerlekten çekiş (4×4) olanağı sağlayacak. Araç aynı zamanda 0 emisyon sunan “salt elektrikli” modda çalışma özelliğine de sahip olacak.

Peugeot 3008, güvenli bir crossover

3008, her açıdan maksimum güvenlik sunuyor. Güvenlik, sürüş özellikleri yönünden saptanan yüksek hedeflerle güvence altına alınıyor. Ayrıca optimize edilmiş bir yapıya ve yüksek performanslı tutma sistemlerine dayanıyor.

Peugeot 3008, iddialı kalite hedefleri olan prestijli bir crossover

308’in lansmanından itibaren hayata geçirilen yüksek üretim ve test standartları ile artırılmış olan kalite kavramı, 3008’in tasarım, geliştirme ve üretimi aşamalarında titiz ve özenli çalışmalara konu oldu. Bu amaçla, aracın lansmanında kalitesini en üst seviyeye getirmek için verilerin toplanması amacıyla 3 000 000 kilometrelik önemli bir sürüş test planı uygulanıyor. Aynı şekilde, özellikle çok sayıda sıkı kalite kontrolleri üretimin her aşamasında hayata geçirildi.

Üretim sürecinin her aşamasında en üst kalite düzeyini hedefleyen bu titiz çalışmaların 3008’in sağlamlığı, güvenilirliği ve bakım maliyetleri üzerinde de olumlu etkileri olacaktır. Özellikle, alıcıların çoğu için büyük, fakat özellikle filo müşterileri için temel önemi olan “toplam kullanım maliyeti” kavramı üzerinde de doğrudan bir etkisi olacaktır.

Aracın kullanım maliyeti ve ikinci el değeri de, cazibesine, çevre performansına ve bakım maliyetlerine bağlı olacaktır; 3008 tüm bu parametreleri sağlam argümanlarıyla karşılıyor.

http://www.istanbulex.com/

Audi A5 şimdi daha da çekici

Audi A5 şimdi daha da çekici


Audi, A5 model serisini, quattro sürüş sistemi ve bilgi-eğlence alanlarında gelişmiş teknolojiler ekleyerek yeniledi.
Audi, A5 model serisini, daha yüksek verimlilik, sportiflik ve akıllı özellikleriniartırmak amacıyla motor, quattro sürüş sistemi ve bilgi-eğlence alanlarında gelişmiş teknolojiler ekleyerek yeniledi.
Yeni A5'teki güncellenen tasarım, teknik uzmanlığı da görsel bakımdan vurguluyor.

Audi, A5 model serisini yeniliyor. Yeni motor çözümleri, quattro sürüş ve bilgi-eğlence donanımları Sportback, Coupé, Cabriolet ve S5 modellerine eklenerek bumodellerin daha da sportif ve verimli olmaları sağlanıyor. Tasarım ise artık daha dadinamik.

Dış tasarım ve gövde
Pazara sunulduğu ilk günden bu yana Sportback, Coupé ve Cabriolet
modellerinin zarafetleriyle son derece çarpıcı olan A5 ailesi, akıcı silüetleri, keskin çizgileri ve kaslı yüzeyleriyle güçlü birer etki yarattı. Yeni A5'teki ürün geliştirme çalışmalarıysa tasarıma, yeni ve keskin etkiler katıyor.

Parlak siyah renkli, üst köşeleri eğimlendirilmiş tek çerçeveli ızgaranın yan çubukları ve Audi halkaları etkileyici bir görünüm sunuyor. Yeni tampon, yekpare kollu belirgin hava menfezleri, yenilenen ızgaralar ve düz sis lambalarıyla öne çıkıyor. Keskin bir biçimde şekillendirilmiş kenarlar motor kaputuna üç boyutlu bir görünüm katarken, ön kısmın tamamı daha da düz ve geniş görünüyor.

Yeni A5'te farlar da yenilenmiştir. Farların alt kenarı bir dalga oluşturuyor; iç kısımları yeniden yapılandırılmış. standart olarak sunulan xenon plus farlarla, LED gündüz farlarının meydana getirdiği dar, homojen bir kenetlemeyle far ünitesini çerçeveleniyor. Dinamik viraj aydınlatması ve sinyal lambasını içeren uyarlanabilir aydınlatma sisteminin de sunulduğu yeniA5'te arka farlar LED teknolojisi kullanılarak yeniden tasarlanmış. A5'in tamponunda da birçok ilave detay mevcut. 

Ürün geliştirme tarafından, dış ebatların her birine birer milimetre eklenen A5'in Sportback modeli 4,71 metre, Coupé ve Cabriolet ise 4,63 metre uzunluğunda. Yeniden düzenlenen renk yelpazesi, artık 16 renkten oluşuyor. A5 Cabriolet'nun tam otomatik akustik tavanı, dört renkte temin ediliyor. S line dış paket ise daha da dinamik bir görünümü beğenenler için hazırlandı..

Araçların gövdeleri; yüksek düzeyde bükülmezlikleri, muhteşem çarpışma özellikleri, yüksek titreşim konforu ve düşük ağırlıkları ile etkiliyor. Ön çamurlukları, geliştirilmiş eksenel yük dağıtımı elde etmek adına alüminyumdan yapılmış yeniA5'te aerodinamik ince ayar yöntemleri arasında, kaplanmış bir alt gövde de yer alıyor. 

İç mekân tasarımı
Orantılar ve yüzeyler, kaliteli malzemeler ve üstün nitelikli işçilikle görünümün uyumlu dengesi: A5 modellerinin iç mekânı Audi marka kültürünü yansıtıyor. Yeniden tasarlanan direksiyon kumanda elemanları, ve krom süslemeler ile zenginleştirilen iç mekân, hiç olmadığı kadar zarif ve şık. Yeni A5'te bütün göstergeler beyaz renkle ışıklandırılmıştır. 

Koltuk döşeme ve dekor seçenekleri de yenilenen geniş bir yelpaze ile sunulmaktadır. Yenilenen opsiyonel dekor seçenekleri alüminyum Trigon, koyu kahverengi ceviz ahşap iç dekor, doğal kahverengi dişbudak ahşap veya Beaufort meşe ahşap iç dekordan oluşuyor. Sportback modelinde Valcona deri döşeme yerine artık Fine Nappa deri döşeme seçeneği sipariş edilebiliyor ve isteğe bağlı olarak orta kol dayama da deri olarak sipariş edilebiliyor. 

Yeni A5'teki bir başka cazip seçenek de S line spor paket. Bu pakette iç mekân siyah renkle bezeniyor ve zarif uygulamalarla vurgulanıyor. Spor süspansiyonla gövdesi 10 milimetre alçalan araçtaki 18 inç jantlar paketi tamamlıyor. 

Motorlar
A5 ailesi, sportiflik ve verimlilik bakımından yeni standartlar belirliyor. Motorların tamamında bulunan kuvvetlendirilmiş emme ve doğrudan püskürtme sistemi muazzam bir çekiş gücü sağlıyor. Giriş seviyesindeki motor dâhi 320 Nm tork üretiyor. Audi, rakiplerinden farklı olarak start-stop sistemi ve enerji geri kazanım sistemini tüm motorlarda standart olarak sunarak fark yaratıyor. Motor yelpazesi, üç benzinli ve iki TDI ünitesinden meydana gelen A5 ailesinde CO2 emisyonları yüzde 22'ye varan oranda azaltılmış. 

Bütünüyle yeniden tasarlanan 1.8 TFSI, Audi'nin uzmanlığını eksiksiz olarak sergiliyor. Subaplar ile subap kaldırma sisteminin kontrolü, termal yönetim konsepti, püskürtme sistemi, turboşarj ve egzoz manifoldunun entegre edilmesinde çığır açan yenilikler bulunuyor. A5 Coupé'de, üstün nitelikli dört silindirli motor 100 km'de ortalama olarak sadece 5,7 litre yakıt tüketiyor. Sınıfının en iyisi olan bu değer, km'de 134 gram CO2 'ye denk ve önceki modele göre yüzde 21 daha düşük bir değer olarak çıkıyor. 170 hp (125 kW) güç çıkışıyla 1.8 TFSI, A5'i güçlü bir şekilde hızlandırıyor ve 0'dan 100 km/s hıza sadece 7,9 saniyede ulaştırıyor.

2.0 TFSI'ın güç çıkışı, 211 hp (155 kW) olarak kalırken, 0-100 km/s hızlanması 6,5 saniye olarak gerçekleşmektedir. Yakıt tüketimi önemli ölçüde iyileştirilen 2.0 TFSI motor 0,5 lt daha az tüketim ile 100 km'de 7,0 litre yakıt tüketmektedir. 

Yeni A5 ailesindeki dizel motorlar da etkileyici bir biçimde verimli ve dört silindirli ünitelerde birçok alanda değişiklik sunuluyor. 177 hp (130 kW) gücündeki 2.0 TDI ve multitronic şanzıman ile donatılan A5 Coupé, 100 km'de ortalama olarak yalnızca 4,7 litre yakıt tüketiyor ki bu rakam km başına 123 g CO2'ye denk ve aynı zamanda coupe segmentinde de bir kilometre taşı özelliğine sahip. Bu başarılı motor 0-100 km/s hızlanmasını ise 7,8 saniyede tamamlamakta.

Verimli altı silindirli ünite olan 3.0 TDI motor 245 hp (180 kW) güç üretiyor ve quattro siriş sistemi ve S tronic şanzıman seçeneği ile birlikte sunuluyor.





Aktarma organları
Audi her bir motor içi ideal bir aktarma organı sunuyor. Manuel altı ileri şanzıman ve sürekli değişken multitronic şanzıman, önden çekişli modeller için hazırlanmış. quattro modelleri ise manuel şanzımanla ya da yedi ileri S-tronic ile birlikte sunuluyor. Şanzımanların hepsi, rahat kullanımları, hassasiyetleri, yüksek verimlilikleri ve geniş vites aralıklarıyla öne çıkıyor. Yeni A5 ailesindeki büyük viteslerdeki uzun oranlar, yakıt tüketiminin azalmasını sağlıyor. 

quattro sürekli dört tekerlekten çekiş ve S tronic şanzımanla donatılan A5 ailesinin üyelerinde tork yönlendirmeli taç dişlili diferansiyel de yer alıyor. Normal sürüş sırasında mekanik aksam, motorun gücünü ağırlıklı olarak arka tekerleklere gönderiyor. Gerekirse, güç çok hızlı ve yumuşak bir şekilde yeniden dağıtılıyor. Gücün maksimum yüzde 70'i ön aksa, yüzde 85'i de arka aksa yönlenebiliyor. Tork yönlendirme işlevi ise planlı, çok ufak fren müdahaleleriyle yol tutuş ve araç hâkimiyetini daha da hassas hâle getiriyor. 

Tüm A5 quattro modellerinde isteğe bağlı olarak alınabilen spor diferansiyel, azami hassasiyet ve yüksek çekiş temin ediyor. Çoklu plakalı debriyajlarla birlikte çalışan iki süperpozisyon aşamasını kullanarak, torku gerektiği şekilde arka tekerlekler arasında aktif bir şekilde dağıtıyor. 

Şasi
A5 modelleri, sportif dinamikler, lüks seyir konforu ve mükemmel sürüş güvenliği konusunda standartları belirliyor. Beş bağlantılı ön süspansiyonun ve trapezoid arka süspansiyonun çoğu bileşeni alüminyumdan yapılmış durumda. Arka süspansiyon yatakları ve amortisör ayarı da güncellenerek daha hassas bir yol tutuş ile daha da yüksek bir konfor elde edilmesi sağlanıyor. 

Elektronik sınırlı kaymalı diferansiyeli içeren ESP dengeleme programı, A5'in tüm önden çekişli versiyonlarında standart olarak bulunuyor. ESP, ön tekerleğin iç tarafında uyguladığı çok küçük çaplı fren müdahaleleriyle dinamik sürüş sırasında daha yüksek bir çeviklik sağlıyor. Pek çok versiyonda ön ve arka disklerin havalandırmalı olduğu büyük ebatlı frenler mükemmel bir durma gücü sunmakta olup, modülasyonu da son derece kolay. 

225/50 lastikli 17 inç jantların standart olarak sunulduğu A5'te isteğe bağlı seçenekler arasında 20 inç'e varan jantlar yanı sıra dört yeni jant tasarımı yer alıyor.

Model serisinin yüksek teknolojili özellikleri arasında Audi Drive Select de bulunuyor. Temel sistem, direksiyon güç desteğinin, gaz pedalı özelliğinin, otomatik şanzımanın değiştirme noktalarının ve otomatik klimanın ayarlarını yapıyor. Kokpitteki bir düğmeyi kullanarak sürücü, bu bileşenlerin "konfor", "oto", "dinamik" veya "verimlilik" modlarından hangisinde çalışması gerektiğini belirliyor. "Verimlilik (efficiency)" modu A5'in özellikle verimli bir şekilde sürülmesine yardımcı oluyor. Otomobil MMI Navigasyon Plus sistemiyle donatılmışsa, sürücünün büyük ölçüde kendi kurulum ve ayarlarını yapabileceği "bireysel (individual)" mod da bulunuyor.

Audi Drive Select, arzu edildiği takdirde ilave opsiyonel aksesuarlar ile birleştirilebiliyor. Bu aksesuarlar, uyarlanabilir spor süspansiyon, spor diferansiyel ve hıza bağlı olarak direksiyon oranını yaklaşık yüzde 100 oranında ve kademesiz olarak değiştiren dinamik direksiyon modülü.

A5 model yelpazesinin bir başka yeni standart özelliği, elektromekanik direksiyon. Elektrikli motor, sürüş hızı için gerekli, doğru miktardaki takviyeyi üretiyor. Direkt orana sahip elektromekanik direksiyon, anında tepki vererek hassas bir yol geri bildirimi sağlıyor. Otomobilin bir yanının yola daha az tutunduğu bir yüzeyde fren yapıldığında sürücüyü desteklemek için hafif müdahalelerde bulunuyor. 

Sistem düz sürüşte hiç enerji tüketmediğinden, 100 km'de yakıt tüketimini 0,3 litre, CO2 emisyon rakamını da 7 g CO2/km kadar azaltıyor. 

Destek sistemleri; A5 yorulan sürücüyü uyarıyor…
Audi A5 model serisinin içerdiği destek sistemleri, sürüşü daha da kontrollü kılmak adına çeşitli teknolojileri kullanıyor. Bu teknolojilerin bazıları yeni işlevlerle geliştirilmiş. Standart özelliklerin arasında mola verme önerili yeni 'sürücü bilgilendirme sistemi' de bulunuyor. Sistem, direksiyon hareketleriyle ek parametrelerden yararlanarak sürücünün yorulduğunu tespit ediyor ve uygun bir ikazda bulunuyor.

Audi Side Assist, otomobilin arkasındaki alanı izlemek için kullandığı radarın yardımıyla şerit değiştirirken sürücüyü destekliyor. A5'te kullanılan yeni bir özellik olan 'Audi Aktif Lane Asssit' ise sürücünün şeritte kalmasına yardım ediyor. Sistem, kameranın şerit çizgilerini tespit etmesi ve gerekirse elektromekanik direksiyonun hareketlerinde ufak tefek düzeltmeler yapması şeklinde çalışıyor. Radar teknolojisini kullanarak A5 ile öndeki araç arasında sabit bir mesafe olmasını sağlayan 'Uyarlanabilir Hız Sabitleme Sistemi' 30 km/s'in altındaki hızlarda ve olası bir kaza durumunda azami frenleme yapıyor.

Bilgi-eğlence sistemleri
A5'te bulunan bilgi-eğlence sistemleri önemli ölçüde geliştirilip yenilenmiş. Audi, A5 yelpazesindeki tüm modelleri CD'li radyo ve sekiz hoparlör ile sunuyor. 

Opsiyonel aksesuarların en üstünde geniş bir sabit disk, yedi inç renkli monitör, 3 boyutlu grafikler ve DVD oynatıcıyı içeren MMI navigasyon plus yer alıyor. Kontrol elemanlarının geliştirildiği sistemde düğmelerin sayısı sekizden dörde düşürülmüş; ses düzeyi kontrolüne ise şarkı seçimini kolaylaştırıcı bir kumanda kolu eklenerek, sesli komut sisteminde de bazı ince ayarlar yapılmış.

A5 ailesindeki ek bir seçenek de Bluetooth online araç telefonu. MMI Navigasyon Plus ile birlikte sipariş edildiği takdirde WLAN kablosuz erişim alanı sunuluyor ve araç içerisinde wireless mobil cihazların internete bağlanabilmesi mümkün oluyor.

A5 model ailesinin Kasım ayından itibaren Türkiye'de satışa sunulması planlanıyor

Audi S5Yelpazenin en üst modelleri olan S5'in Sportback, Coupé ve Cabriolet versiyonları da yenilen Coupé dâhil tüm S5 modelleri artık 333 hp (245 kW) güç çıkışlı 3.0 TFSI ile sunuluyor. Süperşarjlı V6, Coupé'deki 4.2 litrelik V8'in yerini alıyor ve 100 kilometrede ortalama yüzde 20 daha az yakıt tüketiyor. Ortalama yakıt tüketimi sadece 8,1 litre iken, performans da etkileyiciliğini aynen koruyor. S5 Coupé, 0'dan 100 km/s'e tam 4,9 saniyede hızlanıyor ve 250 km/s'lik elektronik olarak sınırlandırılmış azami hızına ulaşıyor.

Yeni far sistemleri, gövde detaylarında yapılan değişiklikler ve yeni kristal etkili boyaların güncellenen S modelleriyle ilgili görsel ipuçları verdiği modelin iç mekânında da şık ve akılcı değişikliklere rastlanıyor. Audi S5'te gerçekleştirilen en önemli teknolojik yenilikler, taç dişlili merkezî diferansiyelli quattro sürüş ile elektromekanik direksiyon. S5'te özel S spor süspansiyon ile standart olarak sunulan 18 inç jantlar gücü yola aktarıyor.





Audi A5 resimleri



8 Ekim 2011 Cumartesi

Opel Insignia



Opel Insignia Sedan Edition Elegance Paketi

Kişiliğinizi Opel Insignia’yla yansıtma şansı Edition modeli ile başlar.

Motor Seçenekleri:
  • 1.4 TURBO ECOTEC 140 HP - 6 İleri Manuel
  • 1.6 TURBO ECOTEC 180 HP - 6 İleri Manuel
  • 2.0 CDTI ECOTEC 130 HP - 6 İleri Active Select (Otomatik)
  • 2.0 CDTI ECOTEC 160 HP - 6 İleri Active Select (Otomatik)
  • 2.0 ecoFLEX 160 HP - 6 İleri Manuel

Edition modelinin standart özellikleri:

Yol Tutuş Özellikleri:
  • ABS
  • Dinamik Çekiş Kontrolü (TCPlus)
  • Düz Hat Denge Kontrolü (SLSC)
  • Elektronik Fren Gücü Dağılımı (EBD)
  • ESPPlus
  • Fren Destek Sistemi (BA)
  • Fren Diski Temizleme Sistemi (BDC)
  • Hidrolik Fren Yardımı (HBA)
  • Virajda Denge Kontrolü (CBC)
  • Yokuşta Kalkış Desteği (HSA) (manuel şanzıman ile)

Güvenlik Özellikleri:
  • 2 yönlü aktif koltuk kafalıkları
  • Arka koltuklarda ISOFIX çocuk koltuğu düzeneği
  • Emniyet Kemeri Uyarı Sistemi (önde ve arkada)
  • Katlanabilir Pedal Sistemi (PRS)
  • Ön ve arka emniyet kemerleri (aktif ve çift gergili)
  • Perde hava yastıkları (önde ve arkada)
  • Sürücü hava yastığı (tam boy ve çift kademeli)
  • Yan hava yastıkları (önde ve arkada)
  • Yolcu hava yastığı (tam boy, çift kademeli ve devre dışı bırakma özelliği)

Sürücüye Destek Özellikler:
  • "Kanat" Şeklinde Gündüz Farları
  • Hız Sabitleyici (Cruise Control)
  • Işığa duyarlı kararan iç dikiz aynası
  • Otomatik Yanan Farlar (tünel algılama özelliği) (ALC)
  • Sis farları (ön ve arkada)
  • Yağmur Sensörü
  • Yol Bilgisayarı

Dış ve İç Tasarım:
  • 17 inç hafif alaşım alüminyum jantlar
  • Entegre bagaj spoyleri
  • Gövde rengi yan aynalar
  • Spor Egzoz Borusu Çiftli (sadece 1.6 180 HP motor ile)

Konfor Özellikleri:
  • 4 yönlü elektrikli bel desteği ayarı (sürücü)
  • 4 yönlü sürücü koltuğu (elektrikli yükseklik ayarı)
  • 60/40 katlanabilir arka koltuklar
  • 7 adet premium hoparlör
  • AUX girişi ile harici müzik cihazı bağlayabilme özelliği
  • CD 400 Radyo/CD/MP3/WMA çalar
  • Deri direksiyon simidi
  • Direksiyondan kumanda sistemi
  • Elektrikli ön ve arka camlar
  • Elektrikli, Isıtmalı ve Katlanır Yan Aynalar
  • Elektronik İklim Kontrollü Klima (ECC) (Çift Bölgeli)
  • Elektronik Park Freni
  • Gözlük saklama kabı
  • Grafik Bilgi Ekranı (CD 400 ile standart)
  • Isı yalıtımlı ön cam
  • Ön ve Arka Park Sensörleri
  • Önde ve arkada kol dayama desteği (bardaklık ve saklama bölmeli)
  • USB bağlantısı ile iPod kontrol edebilme/USB bellekten MP3 çalabilme
  • Uzaktan kumandalı bagaj kilidi
  • Uzaktan kumandalı merkezi kilit
  • Yükseklik ve derinlik ayarlı direksiyon


Opsiyonel Ekipmanlar:
  • Sunroof Paketi: 6 Yönlü Sürücü ve Yolcu Koltuğu (elektrikli yükseklik ayarlı), 4 Yönlü Elektrikli Bel Desteği Ayarı (yolcu), Sunroof
  • Stil Paketi: 18" Hafif Alaşım Alüminyum Jantlar, NAVI 600 Radyo/CD/MP3/WMA çalar/SD Kart okuyucu - Renkli Bilgi Ekranı
  • Isıtmalı Deri Koltuklar



Opel Insignia Sedan Cosmo

Sezgileri güçlü olanlar için tasarlanan Cosmo, en üst seviye Opel Insignia Sedan modelidir.

Motor Seçenekleri:
  • 1.6 TURBO ECOTEC 180 HP - 6 İleri Manuel
  • 2.0 TURBO ECOTEC 220 HP - 6 İleri Active Select (Otomatik)
  • 2.8 V6 TURBO ECOTEC 4x4 260 HP - 6 İleri Active Select (Otomatik)
  • 2.0 CDTI ECOTEC 160 HP - 6 İleri Active Select (Otomatik)
  • 2.0 ecoFLEX 160 HP - 6 İleri Manuel

Edition Elegance Paketi'nin üzerinde bulunan standart özellikler:
  • Geliştirilmiş Sürüşe Duyarlı Ön Farlar (AFL+)
  • LED Gündüz Farları
  • 9 Farklı Otomatik Aydınlatma Modu
  • Uzun Far Asistanı
  • 18 inç hafif alaşım alüminyum jantlar
  • 4 yönlü aktif koltuk kafalıkları
  • 4 yönlü elektrikli bel desteği ayarı (yolcu)
  • 6 yönlü yolcu koltuğu (elektrikli yükseklik ayarı)
  • 8 yönlü hafızalı sürücü koltuğu
  • Alarm
  • Arka yan cam perdeleri
  • Bluetooth Cep Telefonu Bağlantısı
  • Deri - kumaş kombineli koltuklar
  • Kibo ağacı orta konsol (Bej döşeme ile)
  • Krom kaplı kapı kolları
  • Piyano lake orta konsol (Siyah döşeme ile)

Opsiyonel Ekipmanlar:
  • Infinity Ses Sistemi
  • 19 " Hafif Alaşım Jantlar
  • 20 " Hafif Alaşım Jantlar
  • Deri Ergonomik Spor Koltuklar (koltuk ısıtması ve soğutması) (Siyah ve Bej)
  • Stil Paketi: FlexRide Şasi Sistemi (Sürüşe Duyarlı Şasi Teknolojisi), Sürekli Süspansiyon Kontrolü (CDC), Hıza ve Sürüşe Duyarlı Elektro Hidrolik Direksiyon (EPS), Sürüşe Duyarlı Gaz Pedalı, 3 Farklı Sürüş Modu (Sport, Normal, Tour)
  • Navigasyon Paketi: Gelişmiş Park Asistanı, Navi 900 Radyo/CD/MP3/WMA çalar/SD Kart okuyucu + 3D Navigasyon, Turn Push Kumanda Sistemi, Renkli Bilgi Ekranı (CID), 230V Elektrik Prizi
  • Adaptif 4x4 Sistemi (2.8 V6 TURBO ECOTEC 260 HP motor ile)
  • Isıtmalı Deri Koltuklar
  • Sunroof

7 Ekim 2011 Cuma

Lamborghini Gallardo Gt3 Strada

Lamborghini Gallardo Gt3 Strada 
bu araba bi harika izleyin kararı siz verin