7 Ekim 2011 Cuma

Koenigsegg Trevita En pahalı otomobil



Koenigsegg Trevita sadece 3 adet yapıldığı özel bir baskı araba. İsveççe "üç beyazlar" çeviren Trevita, Koenigsegg elmas renkli karbon fiber oluşan özel malzeme tamamen yapılmış bir gövde vardır. Trevita Koenigsegg CCXR ve biyoyakıt üzerinde çalışırken, bu nedenle 1018 hp (759 kW) üretiyor . Trevita [ 1 ] Koenigsegg tescilli parıldayan gümüşi beyaz karbon kompozit kumaş özellikleri .Apart benzersiz bir kompozit malzeme ve kısmen boyalı jantlar, Special Edition CCXR gibi özellikleri vardır.

Koenigsegg Trevita
ÜreticiKoenigsegg
Üretim2009-2010
ÖncülKoenigsegg CCXR
SınıfSpor araba
Gövde stili2-kapı roadster
DüzenArka orta motor, arkadan çekişli sistem
MotorCCXR ikiz supercharged V8 motoru olarak E85 ve E100 etanol yakıtın yanı sıra standart 98 oktan benzin kullanmak dönüştürülür.
Transmisyon6-ileri manuel ya da yarı- otomatik
Uzunluk4293 mm (169 ")
Genişlik1996 mm (78.6 ")
Yükseklik1114 mm (44 ")
Boş Ağırlık1280 kg (2821 lbs)


Koenigsegg Trevita hakkında bir kaç makale


Fiyatı: 2.21 milyon dolar 
Öne çıkan özellikleri: İsveççe'de üç beyaz anlamına gelen bir isme sahip Trevita, yeni elmas rengi karbon fiber gövdesiyle, bir otomobilden bekleyeceğiniz bütün özellikleri kullanıcılarına sağlıyor. Hidrolik kaldırma sistemi, karbon fiber frenler ile 1,018 beygir gücü motora sahip otomobilin kullananlar dünyanın en iyi sürüş keyfini yaşayacaklar. 




Son günlerde adını Amerikalı General Motors’tan vatandaşı Saab’ı satın alarak duyuran Koeniggsegg, yeni aracı Trevita’yı tanıttı. Aslında Trevita tamamen daha önce tanıtılan CCXR. Aracın tek farkı ise karoseri üzerindeki ilginç rengi. Trevita ile İsveçli üretici en fazla dikkat çeken modelini yaratmayı amaçlamış. Karbon-fiber karoserindeki özel teknik sayesinde milyonlarca ışık titreşimi yayan aracın bu şekilde görünmesinin esin kaynağı elmas. Aracın bu şekilde görünebilmesi için uzun süre hazırlık yapan İsveçli mühendisler, detaylı ve dikkatlı bir geliştirme süreci izlemiş. İsveç dilinde üç beyaz anlamına gelen Trevita’da CCXR’daki gibi 1004 HP güç üreten 4.7 lt’lik V8 motora yer verilmiş. Çift karbon kanat, karbon seramik frenler, ABS, hidrolik kalkış sistemi, kronografik gösterge paneli gibi detayların yer aldığı Trevita, 2 kişilik olarak tasarlanmış. İsveçli üreticinin yalnızca 3 adet üreteceğini açıkladığı Trevita’nın fiyatı hakkında ise kesin bir bilgi bulunmuyor.

 Trevita  resimleri







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder