9 Kasım 2012 Cuma

İstanbul 2013 F12berlinetta’yı Alkışlıyor!


Ferrari’nin 2013 model F12berlinetta’sı İstanbul’u heyecanlandırmaya devam ediyor!



Türkiye’de satışa sunulduğundan bu yana toplam 6 adet Ferrari meraklısının garajına satılan Ferrari’nin 660,000 Avroluk modeli F12berlinetta, İstanbul Autoshow’un ilk 6 gününde ziyaretçilerini oldukça heyecanlandırdı! Ferrari ve Maserati markalarnın Türkiye distribütörü olan FerMas firmasının pazarlama ve satıştan sorumlu müdürü Ferhat Albayrak’ın sözlerine dayanarak dünya çapında Ferrariotomobillerinin ulaşabildiği en üst düzey teknoloji ve ayrıcalıklara sahip olan F12berlinetta’ların Kasım ayında alıcılarına teslim edileceğini söyleyebiliriz. Araç, 2012 yılında 6 kişi tarafından sipariş edilmişti.
Esas hedeflerinin 2012 içerisinde Türkiye’de en az 20 adet Ferrari satmak olduğunu dile getiren Ferhat Albayrak, bekledikleri başarıyı elde etme yolunda emin adımlarla ilerlediklerini vurguladı. Gelecek yılından ise çok daha fazla ümitli olan FerMas firması, 2013 senesi içinde en az 7 adet F12berlinetta modeli satmayı planlıyor. Bugüne kadar hiçbirmodelinde en iyiye ulaşmak için beslediği isteği kaybetmeden üretime devam eden Ferrari, FF modelinin yanı sıra 458 Spider ürünü ile de rakip firmalarla olan maratonda müthiş bir depara kalkmıştı. Ferrari’nin bugüne kadar üretilen en süratli modeli olmaya hazırlanan F12berlinetta, inanması güç bir biçimde 0 km/h hızdan 200 km/h hıza tam olarak 8.5 saniyede ulaşıyor!
Tasarımını değerlendirecek olursak İtalyan otomobillerinin kaslı hatlarını kolaylıkla görebildiğimiz F12berlinetta üzerinde modernliğinde izleri üst düzey bir biçimde dikkat çekiyor. Ferrari ile bağdaşmış olan kırmızı rengi ile ateş edercesine sinirli bakışlarının altında, olağanüstü hızlara ulaşabilecek bir motor barındırıyor. Yere yakın bir konumda bulunan ve oldukça geniş kesimli ön mazgal, aracın öfkeli duruşuna gerçekten de çekici bir hava katmış. 2012 İstanbul Otomobil Fuarı’nın en ilgi çekici modelleri arasında kendine önlerden yer ayırtan 2013 Ferrari F12berlinetta’nınanahtar teslim fiyatı ise en az 660,000 Avro olarak belirlendi. Aracın en belirgin ve cezbedici özelliği ise, F1 başlığı altında sayısız başarıya imza atmış olan öncü marka Ferrari’nin bu kategoride ki tarihini yansıtan cinsten eşsiz detay ve hatları bir arada bulunduruyor olması.


Bu canavarın motoruna da biraz değinmek gerekirse, 740 beygirin yanı sıra 690 Nm tork üretebilen V12 ünitesinin, 1525 kilogramlık araca istediği her şeyi verebilme konusunda gayet yeterli olacağını düşünüyoruz. Düşünüldüğünde tüyler ürpertecek bir 340 km/h maksimum hıza sahip olan otomobilin 0’dan 100 km/h hıza ulaşabilmek için geçirdiği en kısa süre 3.1 saniye olarak kaydedildi. Ferrari’nin efsane olmaya hazırlanan modelinde F1 tipindeki şanzımanın yanı sıra F1 Trac, karbon seramik frenler, E-Diff, geliştirilmiş ABS ve ESP Premium gibi sürüş destekleri mevcut.

Traraba.com




3 Kasım 2012 Cumartesi

Bugatti Veyron vs Lamborghini Aventador vs Lexus LFA vs McLaren MP4-12C ...

Tested: Chevrolet Corvette ZR1 vs Ferrari 458 Italia vs McLaren MP4-12C

2 Kasım 2012 Cuma

Alfa'nın 4C GTA konsepti geliyor

Alfa'nın 4C GTA konsepti geliyor

Alfa Romeo'nun 200 beygirlik spor konsepti İstanbul Autoshow'da sergilenecek



Alfa Romeo’nun 4C GTA adını taşıyan konsept otomobili, İstanbul’da otomobil severlerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Yaklaşık 4 metrelik uzunluğa ve 2.4 metrelik aks mesafesine sahip olan iki kişilik konsept, karbon ve alüminyum kullanılan gövdesi ve şasi unsurları sayesinde elde edilen yaklaşık 850 kg’lik boş ağırlığıyla dikkat çekiyor. Alfa Romeo 4C GTA’nın şasisi, tamamen karbon fiberden meydana getirilen gövdeyi desteklerken, arka çerçeve yapısı ve çarpışma bölmelerinde ise yoğun şekilde alüminyum kullanılmış.

Otomobilin orta arka konumlu, 1.8 litre hacimli ve turbo beslemeye sahip 200 bg’lik güç ünitesinde, turbo gecikmesini önleyen devrimsel nitelikte süpürme kontrol sistemi gibi teknolojik unsurlar yer alıyor. İlk olarak Alfa Romeo MiTo modelinde kullanılmaya başlanan TCT otomatik şanzımana sahip olan Alfa Romeo 4C GTA, arkadan itişli bir otomobil. 0-100 km/s hızlanmasını 5 saniyenin altında tamamladığı iddia konseptin, 250 km/s’nin üzerinde bir maksimum hıza ulaşabildiği açıklanıyor.





Yeni Astra Sedan'ın ilk fotoğrafları...

Yeni Astra Sedan'ın ilk fotoğrafları...
Yeni Astra Sedan, 4 benzinli ve 1 dizel motor seçeneğiyle yılın son çeyreğinde Türkiye'de olacak







Resmi fotoğrafları yayınlanan yeni Astra Sedan'ın Türkiye pazarında ön satışına Ağustos ayında başlanacak. 100 ile 180 bg arasında güç üreten 4 benzinli ve 95 bg gücünde 1.3 litrelik bir dizel motor seçeneğiyle sunulacak olan Astra Sedan, 2013’teyse Opel’in en yeni motor teknolojisi SIDI ECOTEC 4 silindirli 1.6 lt’lik turbo benzinli motor seçeneğine de kavuşacak.

Yeni Astra Sedan, 5 kapılı Hatchback ve Sports Tourer ile aynı dingil mesafesine sahip. Böylece aynı iç mekan genişliğini sunuyor. Bunun yanında 460 lt’lik bagajı, Hatchback modellerden 90 lt daha fazla hacme sahip. Bu rakam, arka koltukların 60:40 oranında katlanmasıyla 1010 lt’ye kadar genişleyebiliyor. Opel’in yeni 4 kapılı kompakt sedanı yüksek standartlar isteyen müşterileri hedefliyor. Geliştirilmiş Sürüşe Duyarlı Bi-Xenon farlar, sürüşe duyarlı FlexRIDE şasi sistemi, Alman AGR onaylı ergonomik koltuklar ve yeni bilgi-eğlence sistemleri Astra Sedan'da sunulacak özellikler arasında.

Opel Türkiye Genel Müdürü Özcan Keklik, yeni Astra Sedan için “Sportif ve çekici tasarımı ile yeni Astra Sedan, kompakt segmente yeni bir heyecan getiriyor. Tüm diğer modellerimiz gibi yüksek kalite ve yenilikçi teknolojileri birarada sunuyor” diyor ve Türkiye’de satılan kompakt otomobillerin %58’inin sedan gövde tipinde olduğunu hatırlatıyor. Opel CEO’su Karl-Friedrich Stracke ise; “Yeni Astra Sedan, ürün portföyümüzde çok önemli bir yer tutuyor ve büyüme stratejimizde anahtar role sahip. Bu, orta sınıftaki sedanlara göre, tasarımı ve donanım özellikleri ile ulaşılabilir bir alternatif. Yeni Astra sedan ile özellikle Yeni Opel büyüme planı çerçevesinde, sedan modellerin büyük ilgi gördüğü Türkiye ve Rusya gibi pazarlarda önemli bir pay almak istiyoruz” diyor.

Yeni Astra Sedan’ın dünya prömiyeri 29 Ağustos - 9 Eylül tarihleri arasında Moskova fuarında gerçekleştirilecek.






2013 Mazda 3 MPS Fiyatlandırıldı

2013 Mazda 3 MPS’in başlangıç fiyatı 23,995 pound (UK).


260 beygir ve 380 Nm.

Mazda’nın İngiltere şubesi 2013
model yeni Mazda 3 MPS “super-hatch”in 23,995 pounddan başlayan
fiyatlarlapiyasaya sürüleceğini açıkladı. Kaputun altında ise “son derece güçlü ve duyarlı” bir 2.3 litrelik MZR DISI Turbo
benzinli
motor yatacağı biliniyor. Bu
motor, 260 bg güç üretirken 3,000 rpm’de 380 Nm torka sahip oalcak.

6 düz vitesli aktarım ve LSD (limited-slip diferansiyeli) sayesinde bütün güç ön tekerlere iletilecek. Kaputta ki hava girişiyle, 18 inçlik tunç alaşım jantlarıyla yenilenen Mazda 3 MPS, arkada ki büyük kanat ve yeni iç spoyler ile dikkat çekiyor.

Diğer çekici özellikler arasında bi-xenon ön farlar ile adaptif ön ışıklandırma sistemi, 320 mm
boyutuyla gözler önüne serilmiş ön
fren diskleri, ön sis lambaları ve radar bazlı arkada ki
aracı gösteren sistem var.
Araç, şu renklerde mevcut olacak: Velocity Kırmızısı, Sedefli Kristal Beyazı, Alüminyum Gümüşü ve Mika Siyahı.

Volvo S60



Volvo, yeni S60'la eskinin R versiyonlarını saymazsak gelmiş geçmiş en sportif modellerinden birini yaratmış. Başarılı dinamizmiyle Alman rakiplerine gözdağı veren İsveçli, neyse ki bu sırada güvenlik geleneğini de bir kenara bırakmamış.


Antik Roma, demokrasiyle aynı anda köleliği de uygulayan bir garip medeniyetti. Bir yanda halkın hüküm hakkı diğer yandaysa eşitler arasında en eşitlerin hüküm sürdüğü bir toplum yapısı, bugün ancak dizilere konu olabilecek kadar akla yatkın geliyor. Bu dizilerin en ilgi çekenleriyse şüphesiz gladyatörlerle ilgili olanlar. Köleleştirilmiş askerlerin, kendi yaşamları için ölesiye mücadeleleri, bugünün fantezi dünyasını çeşitlendiriyor. Çünkü onlar hem bir atlet kadar çevik ve güçlü olmalı, hem de bir tank kadar korunaklı. Volvo'nun hayali de Antik Roma gladyatörü olmak olsa gerek.

1 Kasım 2012 Perşembe

İstanbul Autoshow'un yeni modelleri


TOFAŞ çatısı altında temsil edilen ve 2012 yılında kuruluşunun 71. yılını kutlayan Jeep markasının Grand Cherokee modelinin en güçlü versiyonu olan Jeep Grand Cherokee SRT8, 468 beygirlik V8 motorunun yanı sıra performans odaklı tasarımı, yarış ruhunu yansıtan yüksek performanslı kabin içi ve sürüş özellikleriyle ön plana çıkıyor.






İstanbul Autoshow'un yeni modelleri













Otoshow Fuarı Açıldı


Otoshow Fuarı Açıldı

Otomobil tutkunlarının merakla beklediği "İstanbul Otoshow 2012" fuarı başladı.,

Otomobil tutkunlarının merakla beklediği "İstanbul Otoshow 2012" fuarı başladı.

Fuarın açılışında gündem, "yerli otomobil"di.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, fuarın açılışında markalaşmanın önemine değinerek; Türkiye'nin kendi otomobilini üretecek bilgi ve birikime sahip olduğunu söyledi.

Yabancı otomotiv firmalarının, Türkiye'de yıllardır yerli ortaklarla üretim yaptığına dikkat çeken Ergün, "artık yabancı firmalar Türkiye'nin yaratacağı markalara destek olmalı" dedi.

Nihat Ergün, Türk otomotivcilere de çağrıda bulundu.

Ergün; "Ama 40 yıl sonra bugün tasarımı, markası bize ait olan, karar merciinde bizim olduğumuz, yeni bir işi de aynı ortamla yapabilmeliyiz. Ortağımıza bunu rahatça teklif edebilmeliyiz, cesaret edip bu kararlılığı gösterebilmeliyiz. Ortağımızın da bunu anlayışla karşılaması lazım, neden? Markalar önemli" diye konuştu.

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ise, otomotiv sektörünün ithalata önemli harcama yaptığını belirterek, "halbuki bir otomobilin yüzde 85'ini yapacak teknik donanıma sahibiz" dedi.

Çağlayan; "Buradaki Başbakanımızın, hükümetimizin gayesi, bu araçların adının Ahmet, Mehmet, Zafer, Nihat olması değil, önemli olan bu aracın da artık ülkemizde yapılabilir olduğunun göstergesi. Bu konuda maalesef bu anlamda sektörde bir miktar atalet ve tembellik gördüğümüzü ifade etmem lazım. Bu konuda biraz cesur olmanız gerekiyor. Bu konuda bilhassa iki bakanlık olarak önümüzdeki günlerde sizlerle, yatırım yapmak isteyenlerle önemli görüşmeler yapacağız" dedi.

45 markanın 400'e yakın modelinin sergilendiği İstanbul Otoshow 2012 fuarı, 11 Kasım'a kadar açık kalacak.

Daha ayrıntılı bilgi bu adreste: http://www.istanbulautoshow12.com/