12 Kasım 2011 Cumartesi

Arazide de ikon!

Arazide de ikon!


Çoğunlukla ışıltılı caddelerde boy gösterecek olan Range Rover Evoque, Kapadokya'daki deneme sürüşünde, genlerindeki arazi yeteneğini de sergiledi.
BUGÜNE kadar üretilmiş en küçük ve en 'havalı' Range Rover modeli olarak gösterilen Evoque'un basın sürüşü Kapadokya'da gerçekleştirildi. Her ne kadar, ömrünü şehrin ışıltılı caddelerinde boy göstererek geçirecek olsa da, araç genlerinde taşıdığı özellikleri sergiledi. Ağabeyleri kadar olmasa da Range Rover Evoque, gerektiğinde devreye giren 4x4 çekiş sistemi sayesinde, hafif arazi koşullarında, kar ve buzlu yollarda zorlanmadan ilerleyebilecek bir araç. Range Rover Evoque, ülkemize ilk etapta sadece 2.0 lt, 4 silindirli, turbo beslemeli benzinli motorla ithal ediliyor. 240 HP gücündeki motor, 100 km'de ortalama 8.7 lt yakıt tüketip, araca 217 km/s son hız kazandırıyor. 

Range Rover Evoque, 5 kapılı ve 2 kapılı Coupe karoser seçenekleri, Pure, Dynamic ve Prestige olmak üzere üç farklı donanım seviyesiyle satılıyor. Aracın fiyatları, baz donanım seviyesinde 70 bin 214 eurodan başlayıp, 85 bin 110 euroya kadar yükseliyor. 

ÖTV kampanyası satışları patlattı 

BORUSAN Otomotiv İcra Kurulu Başkanı Eşref Biryıldız, ÖTV artışı sonrasında Evoque'de farkın yüzde 50'lik kısmını karşıladıklarını, satış hedeflerini, 3.400'ten 2 bin adede çektiklerini, bunun 750 adetlik kısmının Evoque'un oluşturacağını açıkladı. 

BMW 320d'de ÖTV farkının tamamını, 520d'de ise yarısını karşıladıklarını belirten Biryıldız; 'Fiyat artışı yaşanmadan, özellikle BMW 320d satın almak isteyen müşteriler adeta satışları patlattı. Araç yetiştirmekte zorlanıyoruz' dedi. 

Sümer DEMİRCİLER 

sumer.demirciler@aksam.com.tr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder