29 Şubat 2012 Çarşamba

2013 MINI Countryman

MINI, beğenilen SUV modeli Countryman'in sportif versiyonunu tanıttı.







Cenevre Otomobil Fuarında yapılacak olan lansman ile görücüye çıkacak olan araba MINItasarımını tamamamen yansıtıyor.


Tüm MINI modellerinde görmeye alıştığımız desenli gövde rengini bu modelde de görmek mümkün. 2013 Countryman JCW, güncelCountryman modeline göre 10 mm alçaltılmış ve ön tampon altında splitter ile desteklenmiş ayrıca ön panjurdaki petek desenleri ve jantlar sayesinde arabaya önden bakıldığında oldukça sportif bir görünüme sahip olduğunu söylemek mümkün. Yeni Countryman JCW, 18 veya 19 inç jantlarla farklı fiyat seviyelerinde satılacak. Yan eteklerdeki eklentiler, çift egzoz çıkışı, bagaj kapağındaki spoiler ve arka tampondakisportif tasarım arabanın tamamında sportif görünümün etkin olmasını sağlamış.
Arabada hem iç mekanda hemde dış görünümde bir çok yerde JCW(John Cooper Works ) logolarını görmek mümkün. 2013 MINI Countryman JCW’nin iç mekanı seçeceğiniz gövde rengine göre değişiklik gösteriyor. Sportif havanın iç mekanda da devam ettiğini söylemek mümkün.
Cenevre Otomobil Fuarında yapılacak olan lansmanda kullanılan modelde 1.6 litrelik benzinli, 218 beygir gücünde 280 NM tokr üretebilen motor seçeneği sunulacak. Dört tekerden çekiş sistemine ve 6 ileri manuel şanzumana sahip. Bu motorun en önemli özelliği Overboost fonksiyonu ile maksimum tork değeri geçici olarak 300 Nm’ye ulaşabiliyor. 0-100 km/s hıza 7.1 saniyede ulaşırken 100 km’de karma olarak 7.2 litre yakıt tükettiği açıklandı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder